23 februarie 2012

Noua generaţie.

                    Generaţia s-a schimbat mult şi din urmă vin puşti însetaţi de cantităţi uriaşe de lucruri materiale. Vă mai amintiţi cum eram noi când eram mici ?
         Noi mâncam finetti în formă de inimioară cu bancnota de 2.000 de lei, ciocolată albă cu picăţele roz, gume Olla Bolla, prăjituri pufoase şi mari cât un ecler cu doar 4.000 de lei, dar acum s-ar comercializa cu 2 lei cred . Acum, copiii mănâncă snacksuri, MCDonald până pocnesc, Kubeti, fructe injectate .. Însănătoşire grabnică vouă şi minţilor voastre !
         Noi ne îmbrăcam după un tipar colorat şi purtam pampoane la 6 ani . Ne făceam zeci de codiţe în cap, purtam sandale roz cu talpă care imita lemnul, dar era plastic (dacă vă mai amintiţi). Ţin minte că aveam bluze cu ''princess'' , ''flower power'' , ''barbie'' pentru că peste 10 ani voiam să ajung... prinţesă . :) Acum, fetele de 5-6 ani deja participă la show-ri de modă, îşi fac buzele roz, poartă haine mulate şi chiar dacă sunt slabe, se văd grase şi vor să arate ca Monica Gabor .
         Nu ne-a păsat că vecinii aruncau cu borcane în noi pentru că ne îmbrăcam în ''regi'' şi ceilalţi erau... sclavii regelui, că încurcam numele vecinului şi îi spuneam nea'Covrig doar pentru că aşa îi spunea şi mami (True Story) , că ne înjurau babele când ne plimbam cu rolele, bicicleta sau.... căruţul de când eram copii (True story xd) . Acum, ei cred că acest lucru este penibil . Singurul lucru care nu este penibil, în viziunea lor, sunt piţipoancele pe care le idolatizează .
          Noi am dat culoare şi avem amintiri plăcute.

Un comentariu: