12 aprilie 2013

Cum să devii o persoană puternică.

                   Cred că mi-am demonstrat-o singură: Se poate oricât de slab de înger ai fi. A fi puternic nu înseamnă a îndoi garduri de oţel sau trecători de pe stradă. Nu înseamnă să pui piedici la maşini sau să le mănânci radio-ul, ci să fii împăcat cu tine.
                    În alte cuvinte, a fi puternic înseamnă a avea autocontrol. Autocontrolul depinde de voinţa fiecărui individ. Poţi exersa la el abţinându-te de la tentaţii, în primul rând.
Când cineva te înjură, nu înjura înapoi. Dă o replică inteligentă.
Când eşti nervos, nu lovi sau răni oamenii sau chiar pe tine. Găseşte o formă de exteriorizare prin artă. Dacă simţi că vrei să desenezi persoana respectivă moartă, fă-o. Dacă vrei să compui versuri despre ea, poţi. Dacă vrei să o umileşti prin scris, există jurnal, blog, site-uri de socializare, etc. De multe ori ai ucis persoane în mintea ta. E bine să rămână moarte doar acolo.
Nu te lăsa manipulat de cei care încearcă să te influenţeze în mod negativ. Zi ca ei şi fă ca tine! Reţine faptul că nu este nimic greşit în a citi, scrie corect pe messenger, a merge la şcoală, a te îmbrăca fără decolteuri sau a nu te machea în exces.
Dacă eşti vulnerabil la manipulare, există cărţi la bibliotecă la secţiunea Psihologie care te pot ajuta.
Nu te gândi şi răsgândi la ceea ce te-a supărat. Vei putea ajunge şi la depresie din această cauză. Nu poţi să ştergi cu buretele căci aceste lucruri rămân ca o cicatrice, dar încearcă să te împaci cu realitatea şi să mergi mai departe.
Nu te enerva că nu ai obţinut ceea ce ai vrut. Continuă să lupţi şi să nu-ţi pierzi speranţa.
Dacă îţi merge prost într-o zi, nu-ţi va merge aşa mereu. Ai o zi proastă, nu ghinion de o viaţă.
Articol publicat de Dana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu