15 martie 2012

Cum să fii cosplay .

                Pentru a începe cu teoria şi apoi cu practica, trebuie să prezint ce înseamnă cosplay . Ca şi cuvântul dematurizare, cosplay nu există în DEX. Românul e român. Totuşi, cos vine de la costum şi play de la joacă . De fapt, a fi cosplay înseamnă a te deghiza într-un anime. Cea mai celebră amatoare de cosplay este Kipi .

                           1. În primul rând, pentru a arăta ca un adevărat cosplay, îţi trebuie ochii mari, faţa rotundă, nasul mic, pielea albă şi breton . Dacă nu ai ochii mari, îi poţi face folosind un tutorial ca acesta . Dacă vrei lentile de contact, le poţi cumpăra de aici  . Dacă nu eşti mulţumită de culoarea pielii tale, foloseşte o nuanţă deschisă de font de ten şi dacă nu ai faţa rotundă, este foarte bine dacă este ovală .
                          2. Pe lângă trăsăturile feţei, în cosplay este nevoie şi de un păr adecvat . Îl poţi vopsi roşcat, blond şampanie, sau negru cărbune, în funcţie de animeul pe care îl preferi . Frizura trebuie să fie cât mai simplă şi cu breton. 
                         3. Hainele sunt cea mai dificilă parte deoarece este greu să găseşti întocmai ceea ce vezi în animeuri la noi în ţară, dar dacă optezi pentru multe accesorii, fuste scurte în carouri şi ciorapi lungi până la genunchi, se pot înlocui foarte uşor.
                        4. Toate acestea pot fi folosite şi pentru a fi doar kawaii, nu neapărat cosplay. Îţi poţi crea propriul tău look. 

 Articol publicat de Dana .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu