14 noiembrie 2015

"Sataniștii" din colectiv, wowbiz, Watain și românii.

               S-au speculat multe prin presă, însă mi-a atras atenția un articol scris de cei de la Wowbiz în care autorul descria ceea ce s-a întâmplat în clubul Colectiv în urmă cu mai bine de jumătate de an, când a urcat pe scenă o trupă din Suedia. S-a afirmat că erau sataniști pentru că așa susțineau și ei pentru că aveau semnul crucii întors pe scenă, au aruncat cu sânge de capră pe scenă și s-au îmbrăcat ca niște bau-bau profesioniști căci au reușit să creeze o isterie națională: clubul a ars din cauza acelor sataniști care au concertat, Satan a fost chemat, așa că Dumnezeu s-a răzbunat, publicul întreg era satanist și preferata mea, într-o viață anterioară au dat foc oamenilor, așa că acum sfârșesc și ei prin foc.
               Nu este o rușine să fii satanist, ortodox, protestant, unicornist, musulman sau orice altă categorie de om religios. Despre cât de sataniști erau cei din trupa suedeză, Watain, am rezervele mele. Tare am impresia că și-au atribuit acest pseudonim pentru a atrage publicul. Dacă așa simți că poți să te promovezi, te declari și marțian. Și mulți cred că sataniștii ăștia răi au făcut ritualuri ca să ia sufletele românilor și alte aberații. Nici dacă fumam legale nu aș fi avut asemenea idei tâmpite. Dar ideile sunt pe măsura intelectului persoanei care vorbește. În necunoștință de cauză, de multe ori, căci românii noștri au tendința de ași da cu presupusul (și își dau prost) atunci când nu cunosc ceva. Mi se pare jalnică atitudinea unora trecuți de patruj' de ani care dețin o gramatică superbă (nu mai are mult și behăie), fac parte din categorii sociale medii, sunt din ăia care lucrează cu sapa, nu cu mapa, vin și îi jignesc pe morți, pe cântăreți și pe cei care comentează. Nu ai citit cărți, nici măcar Biblia, dar măcar fii tolerant și nu îți da cu presupusul despre subiecte pe care nu le înțelegi. Și dacă îți dai, măcar nu arunca cu noroi în lucruri pe care nu le înțelegi. Când cineva te contrazice, nu înseamnă că este satanist, că face parte dintr-o generație de oameni spălați pe creier sau va arde în iad.
               Satanismul este o filosofie de viață, merită să citești despre el, dar de la a citi, a înțelege, a fi tolerant până la a fi adept, e cale lungă. Extremiștii religioși ar trebui să mai citească și altceva în afară de sfinții din calendar și să se mai uite și la alte emisiuni în afară de WowBiz.
                            Puteți vedea frumusețe de astfel de comentarii aici.
Haideți să nu mai acuzăm morții, dragi români. Dacă putem să le ajutăm familiile, o facem, dacă nu, le lăsăm să își pomenească morții în liniște.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu