28 ianuarie 2015

Eu la ce facultate merg?

        Odată cu intrarea în clasa a XII-a, nu numai că ești presat de minunatul BAC care, se pare, îți bate cu toiagul în ușă, ci și de intrarea la facultate.
         Eu la ce facultate merg? Nu numai că te vei tot întreba până la sfârșitul anului, ci te vor întreba și alții. E întrebarea preferată a profesorilor și ți-o vor adresa de fiecare dată, când te aștepți mai puțin. Și dacă la începutul anului erai motivat să dai la drept, realizezi cu o lună înainte de examen că vrei la medicină, că ești la filologie și că ești total paralel.
        Organizați-vă din timp dacă mergeți la o facultate care nu are legătură cu profilul vostru și învățați în particular. Cum eu, de exemplu, nu mai fac matematică din clasa a XI-a și m-aș decide să dau la Calculatoare, nu aș avea nicio șansă. Totuși, deciziile se vor schimba și dacă la începutul anului voiai la litere, la sfârșit dai cu Ala-bala-portocala și mergi unde o fi.
         Profesorii te vor încuraja sau demotiva. Oricum ai lua-o, mereu va exista o persoană căreia să i se pară greșită alegerea ta. Nu mereu în nume de rău.
         Gândește-te DOAR la ceea ce vrei tu să faci în viață și dacă nu știi, gândește matematic. Fă o listă cu toate facultățile care ți se par interesante, descarcă-le orarele și fă-ți o idee, ce cursuri se predau,vorbește cu studenți sau caută informații pe internet. Pentru că dacă e să asculți de părerile altora, îți vor spune că nu ai șanse nici în x loc, nici în y. Dar fii convins că tu ești acel 1 la 1000000 care să reușească să ajungă departe, acolo unde își dorește.
Peace. Dana.

25 ianuarie 2015

5 jocuri pentru PC - ianuarie

O să scriu câte ceva despre jocurile pe care le-am jucat luna asta...

1. Kingdoms of Amalur: Reckoning - iei controlul unui muritor numit "Fateless One"(cel fără destin), care moare înainte de începerea jocului, dar care este reînviat de experimentul reușit al unui gnom. Fiecare om are destinul propriu ce nu poate fi schimbat decât de eroul nostru. Eu unul am stat zeci de ore incercat sa fac rost de iteme pentru a putea termina quest-line-ul principal.

2. The Legend of Korra: The game - Nu știu dacă sunt fani ai anime-ului pe aici. Am văzut acum ceva timp primul sezon din Legend of Korra, și mi-a plăcut. Când am auzit că au scos un joc am fost entuziasmat, dar după ce l-am descărcat...
Jocul este prost optimizat pentru controlul pe PC. Uneori caracterul atacă înainte de a reuși sa încarci abilitatea la maxim. Dar cu toate părțile rele l-am jucat totuși. Am avut ocupație pentru câteva ore bune și nu regret ca l-am terminat, dar mă așteptam la ceva mai multă acțiune și la mai multe ore de joc.

3. Mass Effect 2 -  singurul shooter/rpg care m-a captivat atât de mult încât nu am rezistat să nu termin primul joc. Primul joc m-a făcut să joc toată seria, dar când m-am apucat de cel de-al doilea joc m-a lăsat rece la capitolul questuri. Sunt multe misiuni, toate găsite în același loc, fără clasificarea ce se găsea în primul joc (misiunile principale într-un tab, cele secundare in alt tab) , și nu știi ce misiune să faci în continuare. Însă jocul merită timpul pierdut în fața monitorului.

4. Tomb Raider -  ești în pielea celebrei Lara Croft, ajutând-o să treacă de diferite capcane, să descopere multe locații ascunse și în primul rând să își salveze tot echipajul de blestemul insulei. Am iubit jocul și nu l-am putut închide până nu l-am terminat.

5. South Park the Stick of Truth - numele spune totul. Un joc foarte interactiv si amuzant, cu un gameplay distractiv și un story-line bine conturat din punctul meu de vedere. Merită fiecare minut petrecut în pielea micului personaj. 
Primul meu post, sper să nu aruncați cu prea multe în mine...
Panda vă salută! :) :3

11 ianuarie 2015

Carne.

Este vorba de spline reci
sau ceva incolor ca o felie de aer
când știi că ficatul tău are pete de gheață pe care le vezi dacă privești!
printr-o gaură din stomac.
Am realizat că dețin un frumos handicap cu plete bălaie
undeva într-un concediu, acum o vară, la ora 15. Gara din Constanța?
dar mi-a trecut când m-am uitat la o pastilă de paracetamol
dar să o fi înghițit, nu.
Undeva în mijlocul mânecilor apar uneori vise
că cică și ele mai viseaza, dar tot alb negru ca restul.
Amintirile rămân, am testat-o într-o zi când nu puteam să îmi scot din cap
Faptul că nu îmi puteam scoate din cap ceva ce gândisem cu o zi înainte
și dacă tot rămân
De ce să nu le cumpăr un bilet către cea mai îndepărtată arteră
și să mă asigur că nu vor cheli înainte de a împlini 14 ani?
A întrebat cineva ficatul ce ar vrea să devină...?
Eu știu că am vorbit intens, discutăm politică uneori la două
și mi-a spus foarte clar, răspicat
că de ar fi putut alege orice, ar fi ales să fie frizer, pescar ori pensionar
în Parcul Tineretului că cică se plătește bine.
Vă salut cu a mea creație post modernistă.
Dana.

5 ianuarie 2015

15 aplicații pentru iPhone - ianuarie

           În afară de cele mai cunoscute aplicații, am făcut și eu câteva cercetări și am găsit chestiuțe interesante.
1. Hatch - ca în stickerele de pe FaceBook. Ai un animăluț de companie căruia trebuie să îi dai de mâncare și să te joci cu el. Dacă este fericit, va veni și îți va linge ecranul. Aveți nevoie de JailBreak pentru a-l downloada.
2. Slender Rising - Pe lângă multe jocuri cu slenderman, această aplicație vă va ține cu sufletul la gură datorită contentului. Găsiți notițele înainte ca Slender să vă găsească pe voi!
3. Fără Număr - O aplicație căreia nu îi găsesc sensul, dar cu siguranță vă va aduce un zâmbet tâmp pe față. Trebuie să aruncați cu bani.. pe manele!
4. Think - Un joc de tip rebus. Vei primi o serie de imagini care reprezintă anumite obiecte, caractere sau simboluri, iar tu trebuie să ghicești ce reprezintă. Și trebuie să știi engleză.
5. LogosQuiz - Un alt joc de tip rebus. Ți se dau o serie de brand-uri de renume : Televiziuni, firme, companii, iar tu trebuie să le ghicești numele.
6. Guitar with free songs to learn - Chitară virtuală, foarte utilă dacă ești atras de acest instrument. Și se pare că poți seta și limba română.
7. Drawing desk - O aplicație de desenat pe telefon.
8.  Quick Scan - Te ajută să scanezi codurile de bare ale produselor.
9. Daily Diary - Un jurnal în format electronic.
10. Kindle - La fel ca Wattpad si Scribd, o bibliotecă virtuală cu ce cărți dorești să adaugi (Inclusiv manga)
11. Evil apples - un fel de Cards against humanity. Ți se dă o frază, iar tu trebuie să o continui cu alte cuvinte sau construcții și să creezi ceva amuzant.
12. Fake Text - Fă-ți propriile mesaje, trimiteți-le și vezi reacțiile celorlalți! Poți spune chiar că ai primit un mesaj de la Jesus Christ.
13. Morfo - Folosește o poză pentru a-ti face propriul tău caracter animat.. care seamănă cu tine.
14. Let's Create - Exprimă-ți creativitatea. E o aplicație superbă și ratingul o dovedește !
15. Crack And Break It - Probabil ați auzit de ea. Îi face pe ceilalţi să creadă că ți-ai spart ecranul.
 Cu aplicații noi pentru iPhone, ne vedem luna viitoare!
XoXo. Dana.