31 decembrie 2014

Pa, 2014. Ieşi acasă!

                A venit Moş Iepurel, iar după moş iepurel urmează să vină un alt an.. pentru ca Moş Iepurel să vină iar cu ouă de Crăciun. Generalităţi, bla bla. Un rezumat din 2014, cică aşa ar fi moda. Şi trebuie să mă conformez. Anul ăsta şi am încercam să mă vopsesc blondă, dar ghiciţi oroare! Vopseaua blondă nu se prinde pe părul roşcat! Şi nu că ar conta, dar mereu mi-am dorit un tricou cu Iron Maiden şi acum mi s-a îndeplinit visul!
               Trebuie să scriu prea mult despre mine, vorbind despre anul meu. "Eu nu place" - mod de exprimare personal. Determină oamenii să se gândească la mine automat. E un fel de imortalitate.
                22 mi-a purtat noroc, în schimb. E ziua în care m-am născut, în care l-am cunoscut pe prietenul meu şi multe altele. Jucând cu 22 la loto, mi-au ieşit 4 numere pentru săptămâna următoare în care nu am mai jucat. Şi sper să trecem de recordul meu de 4 ani şi o jumară de porc, dar până atunci mai e şi timpul înseamnă bătrâneţe. Nu mă grăbesc.
                Ieri, blogul a făcut 4 ani de existenţă, yay. Încă eram într-a opta când m-am apucat pentru prima oară să scriu despre aventurile clasei a 8-a A. Şi peste un an voi fi studentă. Trece timpul, trece!
              Pentru 2015 îmi propun doar să iau BAC-ul şi în rest.. să fie un an la fel de frumos cum a fost 2014 din aprilie până azi. Nu uitaţi să vă umpleţi buzunarele cu valoare şi să vă echipaţi chiloţii roşii, nu pe cap. Că nu sunteţi batman.
Ne citim şi în noul an.
XoXo de la Dana.

3 decembrie 2014

Este greu să fii artist..

                 Un desen, o pictură, orice piesă de artă necesită timp pentru a fi realizată. Şi e nevoie de efort ca totul să iasă conform aşteptărilor.
                 Făcusem un portret cu mine pentru un dosar, insistam să primesc o notă de 10 pe acel proiect şi l-am făcut cât de bine am putut. Ieşise suficient de bine încât să trezească interesul multor persoane din jur care au dorit să le fac şi lor unul. Asta ar fi însemnat că trebuia să fi făcut pentru aproximativ 20 de persoane, înmulţit cu vreo două ore la fiecare desen, aş fi pierdut mult timp din viaţă făcând voluntariat. Cum tot era perioada în care se apropia un majorat şi trebuia să fac rost oarecum de bani, am zis că accept să îmi pierd acele 40 de ore pe o sumă destul de mică, abia de îmi ajungea de un suc şi patru covrigi. În condiţiile în care un portret poate ajunge şi la 50 de lei, stabilisem să fac această sumă de zece ori mai mică, în speranţa că efortul meu va merita.
                Din 20 de persoane, nu mai voiau decât vreo 5. Ştiu foarte bine că făcusem şase desene şi adunasem per total 18 lei, dar pentru majorat aveam nevoie de 90, dacă nu chiar 100.
                 Este mult de muncă, într-adevăr. Cum tu nu îmi vei spăla covorul, nu îmi face un eseu de două pagini, nu îmi vei repara televizorul pe gratis, eu de ce aş face voluntariat pentru tine? Probabil vă întrebaţi cum am ajuns la suma de 100 de lei în final. Ei bine, norocul meu din acea perioadă a fost o parte din bursă care m-a salvat. Şi am făcut portrete ca într-un final să ofer drept cadou.. tot un portret!
                 Este extrem de puţin. Se câştigă foarte greu în calitate de freelancer.
Articol publicat de Dana.