18 februarie 2014

Oameni mici, cuvinte mari.

               Fiecare vârstă e frumoasă în felul ei. La 3 ani culegi furnici şi le faci tocană împreună cu prietenii, pe la 7-8 ani mergi cu un ghiozdan de două ori cât tine la şcoală, pe la 11-12 ar fi cazul să nu faceţi drame legate de dragoste că abia dacă aveţi un metru şi-o sămânţă, iar la 17-18 ani ar fi cazul să vă maturizaţi. E foarte simpatic să mai fii încă un copiluţ drăguţ, micuţ până la 90 de ani, dacă e posibil şi dacă ajungeţi până acolo.
               În primul rând, cred că ar trebui să vă daţi seama că e josnic pentru voi înşivă să loviţi o persoană. Ceea ce oferi, primeşti înapoi. De multe ori, înzecit. Probabil aţi fost victimele anumitor violenţe doar pentru că se întâmpla să aveţi greutate în cuvintele voastre sau că e împotriva conştiinţei voastre să loviţi o persoană. Cuvintele rămân arma oamenilor inteligenţi. Este josnic mai ales pentru o fată să fie violentă. Pe mine, acest fapt mă duce cu gândul la provenienţa respectivei: Familii în care nu li s-a oferit atenţie, mame iresponsabile, certuri, bătăi. Cât despre palme sau păruială, clar locul vostru este pe centură, cu cea mai mare stimă pe care v-o port.
                Încetaţi cu bârfele între "prieteni". Toţi postaţi pe Facebook faptul că v-au ajuns bârfele, că sunteţi persoane puternice, că lumea e rea, voi sunteţi buni.. Aberaţii la kilogram ! Cunosc un caz foarte apropiat. În sala de clasă. În ora de sport, bârfea una din prietene, iar în faţa ei zâmbea, se purta frumos. Eşti jalnică, falso! Zi-i în faţă nesimţirile pe care le-ai zis despre ea altora. Nu cred că i-am făcut ceva tipei în afară de faptul că nu mă încurc cu ea, dar am fost amabilă cu ea. Azi îngâna un cuvânt pe care-l spusesem eu ca răspuns la oră. Probabil se credea interesantă, dar ştiţi cum e. Patrupedele îşi imită stăpânul. Good boy, Sparkie! Pe lângă faptul că îţi creezi o imagine de bârfitoare, ajungi să fii netolerată de ceilalţi. Şi oamenii vorbesc cu tine din respect pentru ei, nu pentru mizeriile pe care le spui despre ei, cu lumina stinsă.
              Ar fi cazul să puneţi punct situaţiilor în care minţiţi cu nesimţire despre alte persoane. Prioritatea ta e viaţa ta şi atât. Am cunoscut persoane despre care se spuneau tot felul de poveşti din răzbunarea unora cărora "Nu le plăcea faţa lor" sau pur şi simplu le-au văzut în trecere, pe la un pub şi deja le cunosc. Tot spunea o tipă despre care nu auzisem în viaţa mea nimic până la un punct, că sunt satanistă şi că.. fac voo-doo. Mai puţine poze cu iubiţii tăi trecuţi de 40 de ani şi decolteuri până la buric, să ajungi să îţi faci o cultură generală pentru că e evident că nu ai.. şi să îţi deschizi mintea aia încuiată.
            Deci, fără violenţă, măşti, minciuni, ipocrizie sau drame, poate aţi face un pas către realitate şi v-aţi îndepărta şi voi de stadiul de primate.
Păi, eu sunt mai micuţ şi mai drăguţ .. mai pufos şi.. mai tăcut. Poate de asta oamenii îşi permit atâtea. Dar să îi ferească sfântul altar să îşi permită prea multe.
XoXo, Dana. :3

11 februarie 2014

10 lucruri de făcut într-un lift.

1-Stai calm şi nemişcat privind peretele, fără să te întorci.
2-Salută-i pe cei care intră cu o strângere de mână şi spune-le să îţi zică domnule amiral.
3-Miaună din când în când.
4-Holbează-te la o persoană din lift pentru o vreme, apoi anunţă într-un mod horror: "Tu eşti unul dintre ei" şi retrage-te încet.
5-Spune DING la fiecare etaj.
6-Fă sunete de explozie atunci când cineva apasă un buton.
7-Desenează un cerc de cretă în jurul tău, apoi anunţă-i pe ceilalţi că acela e spaţiul tău personal.
8-Când mai este doar o singură persoană în lift, bate-o pe umăr şi prefă-te că nu ai fost tu.
9-Scapă un pix, aşteaptă până când cineva îl va ridica, apoi ţipă : "Ăla e al meu!"
10-Propune o îmbrăţişare de grup, apoi insistă!
Articol publicat de Dana.

9 februarie 2014

Cum să pictezi un peisaj.

            Începusem într-un timp să pictez de capul meu, iar apoi am consultat şi videoclipurile unor specialişti de pe YouTube care sunt destul de multe. Înseamnă că puteţi căuta orice vă doriţi pentru a picta. Aici am pus două peisaje de munte.
Articol publicat de Dana.

1 februarie 2014

Secţiunea de contact de pe blog.

                 Secţiunea de contact este acea căsuţă mică din dreapta, sus a blogului. O căsuţă pusă acolo cu scopul de a mă contacta. Şi asta aţi şi făcut, doar că mesajele NU erau inteligibile şi voi enumera de ce.
Nume - Aici scrii un nume.
E-mail* - Adresa ta de e-mail OBLIGATORIE CORECTĂ de GMAIL dacă vrei ca eu să îţi răspund înapoi.
Mesaj* - Aş prefera ca atunci când aveţi o nelămurire legată de un articol, să precizaţi articolul la care vă referiţi. Până în momentul actual, blogul dispune de 198 de postări, iar cu asta, 199. Eu nu voi putea ghici la ce anume te referi.
Să dau exemplu de câteva e-mail-uri primite:
"vreau sa ma conectez pe acest joc findca e super tare" Care joc, Amalia? Nici nu ţi-ai scris e-mail-ul corect.
"cum pot sa ma loghez ?daca se logaza." Unde să te loghezi, Mirela?
"as vrea sa particip si eu!!" Mesaj de la o persoană intitulată "Kida". Unde să participi?
"cineva mi-a schimbat parola" De la Regaliasmina. Parola de la ce anume? Şi de ce mă priveşte pe mine?
"e joc?" Ce anume să fie joc, Denisa?
"nu imi merge ma ajutati va rog" de la Blaj Ioana. Nu îţi merge ce anume? "Doctore, mă doare. Vreau pastile."
"sunt baiat" De la Alex. Ok, eşti băiat. Mişto.
"Nu merge se vede ca minti" Nu merge ce anume, Geanina? Decât să scriu un articol în care să mint, mai bine nu mai scriu deloc. Politică personală.
"buna eu mis alex'' Whut?? Cartofi.
"100000" Whut?
"S." WHUT?!
"ngf" Wow, uimitor!
"va rog sa mearga !!" De la Cosmina.
Deci, vă rog să evitaţi mesajele de acest fel. Dacă vrei să îmi spui ceva, spune-mi printr-un mesaj mai complex. "Bună, mă numesc... Am citit articolul .... şi am o nelămurire în legătură cu..." Măcar atât. Un rând vă ia să scrieţi.
Contact direct la glasul_barfei@yahoo.com
Contact prin e-mail la glasulbarfei@gmail.com
Articol publicat de Dana.