30 noiembrie 2012

Poveşti cu şi despre gândaci.

                  Nu am mai postat de mult în secţiunea de Jurnal, ce-i drept. Aş avea multe să spun de când am lăsat-o la naftalină, iar acum o scot şi îi suflu praful. Are şi pânze de păianjen, dar pentru ele există periuţă de spălat Wc-ul, mănuşi galbene de bucătărie de maximă securitate şi spray îndulcit cu o mică flăcărică de foculeţ pentru ca în urma proceselor chimice să rezulte păianjeni crocanţi. Mai exact, voi relata întâmplările mele cu insectele.
                  În vară, când toate geniile se află în vacanţă pentru a-şi recăpăta energia pentru un nou an de studiu cu materie mai consistentă ca slănina de porc, am rămas singură acasă, părinţii mei fiind plecaţi la ţară peste noapte. Se întâmpla ca eu să stau cu geamurile deschise pentru a-mi hrăni micile odrasle feline din spatele blocului. Atunci s-a întâmplat nenorocirea! O muscă mare cât cheia de la casă a intrat înăuntru. Adevărul este că era atât de obeză încât se deblasa cu un centimetru la oră şi bâzâia ca o dita mai dihania de ţânţar. Zbura numai lângă mine şi era atât de înspăimântătoare încât jumătate de tub de spray i l-am donat de i-am distrus rinichii! Haaaa! Iar apoi am filmat momentul în care drăcovenia îşi dădea duhul cu telefonul.
                 În toamnă, când pe la 3 noaptea am mers la baie, o specie de arahnidă făcea năniţă pe faianţa mea din baie. Ăsta nu era mare cât cheia de la casă, ci cât casa. Inimioara mea abia mai respira, săraca! Aşa că am luat peria de spălat wc-ul şi i-am tras o pieptănătură americană micului vizitator. Apoi.. s-a ascuns şi cred că poate fi oriunde pentru că asta s-a întâmplat.. IERI!
                 Acum 1 an, când era vară şi geniile îşi recăpătau iar forţele, m-am întors de la plimbărică. Am aprins becul imediat ce am urcat în casă şi când să mă descalţ de şuzii mei (Adidaşi), am văzut un dita' mai carcalacu' bulindu-şi antenele parabolice la mine. Stătea nemişcat, pe covor, şi mă privea atent. Am luat un papuc în mână mişcându-mă la fel de agil ca în Matrix şi am vrut să îl pălesc în căpăţână. I-am pus numele Bulion micuţului care era mare cât un şobolan de canalizare urbană. Gluma-i glumă cu numele, dar adevărul este că nu am închis un ochi toată noaptea pentru că mă gândeam că poate fi oriunde.
Articol publicat de Dana.

29 noiembrie 2012

Libertate de exprimare ?! Unde, frate ?


                 Mi-am pus întrebarea: Merită efortul de a-ţi exprima punctul de vedere, cu toate că celorlalţi nu le va plăcea doar pentru că nu gândiţi la fel? Sigur că da. Dacă ai norocul de a fi diferit, nu renunţa! Nu îmi voi schimba părerea pentru că văd şi eu cât de bolnav este sistemul. În fiecare an suntem nişte cobai în laboratorul unor savanţi psihopaţi care poarte numele de *Ministerul Educaţiei*.
                  Există oameni în ţara noastră mai în vârstă de 30 de ani care sunt atât de indoctrinaţi încât mie, la 16 ani si vouă, v-ar putea spune guru. Orgoliul le va dicta întotdeauna că vârsta îi va face mai inteligenţi şi de aceea vă vor trata cu superioritate. Am un mare respect pentru persoanele deschise subiectelor cu aşa zişii *mucoşi de liceu*, pe care, ironic, îi tratează în mod egal. Îţi poţi da seama ce fel de caracter are o persoană în funcţie de modul în care îi tratează pe cei inferiori.
              Dacă simţi ceea ce simt şi eu, înseamnă că trăieşti în România şi eşti privilegiat şi norocos că gândeşti raţional şi diferit. Nu îi poţi explica idiotului de ce faci ceea ce faci, nu îl poţi opri să îţi stea în cale, chiar dacă se va umili. Soluţia este simplă, prietene: Stai şi luptă pentru scopurile tale. Dacă îţi place arta, fii artist! Dacă ai un scop, atinge-l ! Nu va fi greu deloc atâta timp cât crezi că eşti suficient de rezistent.
                 În ceea ce mă priveşte, urăsc multe aspecte la oameni, dar se compensează cu puterea unora de a învinge bariera monotoniei.
Articol publicat de Dana.

24 noiembrie 2012

Inteligenţe multiple-Inteligenţa socială

Inteligenţa socială
                    Ai inteligenţă socială dacă: Îţi place să priveşti oamenii, îţi faci prieteni cu uşurinţă, dai sfaturi celor care au nevoie de ajutor, îţi plac conversaţiile în grup, te oferi voluntar în cauze care ajută alţi oameni.
  • Cum să-ţi îmbunătăţeşti inteligenţa socială:
▬Fă-ţi o agendă cu adresele prietenilor.
▬Cunoaşte oameni noi.
▬Exersează observarea oamenilor.
▬Găseşte minţi asemănătoare cu a ta.
▬Oferă-te voluntar în a-i ajuta pe alţii.
▬Găseşte-ţi un mentor.
▬Priveşte dincolo de etichete şi încearcă să înţelegi oamenii în esenţă.
  • Ce meserie se potriveşte acestui tip de inteligenţă: 
○Administrator ○Judecător ○Antrenor ○Consilier ○Criminalist ○Detectiv ○Avocat ○Ofiţer de poliţie ○Psiholog ○Psihiatru ○Orator ○Publicist ○Reporter ○Sociolog ○Profesor ○Agent de turism
Articol publicat de Dana.

23 noiembrie 2012

Inteligenţe multiple-Inteligenţa mişcării

Inteligenţa mişcării
                       Ai inteligenţa mişcării dacă: Îţi place să te mişti sau să fii activ, te mişti în timp ce gândeşti, îţi place să joci în piese de teatru, mimezi gesturile oamenilor, practici sporturi, dansezi graţios, îţi plac locurile retrase. 
  • Cum să-ţi îmbunătăţeşti inteligenţa mişcării:
▬Exersează-ţi mişcarea mână-ochi
▬Caută-ţi ideile în timp ce te mişti
▬Joacă mima cu familia sau prietenii
▬Gândeşte-te la o idee, apoi construieşte-o
▬Învaţă o artă sau un sport
▬Urmează un curs de actorie sau arte marţiale
▬Alătură-te unei echipe sportive
  • Ce meserie se potriveşte acestui tip de inteligenţă:
Acrobat ○Actor ○Tâmplar ○Circar ○Cosmetolog ○Olar ○Ţesător ○Dansator ○Dentist ○Gimnast ○Pielar ○Bijutier ○Salvamar ○Profesor de educaţie fizică ○Fizioterapeut ○Magician ○Sculptor ○Cascador ○Jongler ○Chirurg ○Sudor
Articol publicat de Dana.

12 noiembrie 2012

Inteligenţe multiple-Inteligenţa vizuală

                            Inteligenţa vizuală.
Ai inteligenţă vizuală dacă: Îţi aminteşti chipurile mai uşor decât numele, îţi place să desenezi, faci schiţe pentru a rezolva probleme, gândeşti în imagini şi le vizualizezi cu uşurinţă în mintea ta, construieşti lucruri, desfaci lucruri după care le refaci, îţi place să te uiţi la filme sau videoclipuri, faci fotografii, dezlegi puzzle-uri şi labirinturi.
  • Cum să-ţi îmbunătăţeşti inteligenţa vizuală:
▬Explorează lumea artei. ( Muzee, de exemplu )
▬Ţine un jurnal vizual.
▬Creează o bibliotecă de imagini.
▬Fă poze de-a lungul zilei.
▬Creează-ţi propriile videoclipuri.
▬Amuză-te cu iluzii optice.
▬Creează desene pe calculator prin diverse programe. Le poţi încărca şi pe DeviantArt.
  • Ce meserie se potriveşte acestui tip de inteligenţă:
○Publicitar ○Animator ○Arhitect ○Profesor de artă ○Ilustrator de cărţi pentru copii ○Realizator de documentare ○Designer de interior ○Designer vestimentar ○Geograf ○Artist grafic ○Peisagist ○Pictor ○Designer de pagini web ○Fotojurnalist ○Fotograf ○Regizor de filme



Articol publicat de Dana.

8 noiembrie 2012

Inteligenţe multiple-Inteligenţa logică

                Ai inteligenţă logică dacă: numerele ţi se par fascinante, îţi place ştiinţa, rezolvi uşor problemele la matematică, numeri obiecte, dezlegi mistere, ghiceşti sau estimezi cantităţi, îţi plac jocurile de strategie ( Şah, dame ), foloseşti calculatorul pentru tabele şi calcule.
  • Cum să-ţi îmbunătăţeşti inteligenţa logică:
▬Experimentează jocuri care folosesc strategia şi logica
▬Urmăreşte programe TV de matematică şi ştiinţă
▬Citeşte reviste ştiinţifice
▬Vizitează muzee şi planetare
▬Rezolvă probleme încuietoare
▬Construieşte-ţi site-uri sau pagini web în HTML.
  • Ce meserie se potriveşte acestui tip de inteligenţă:
○Contabil ○Evaluator ○Astronaut ○Bancher ○Climatolog ○Electrician ○Inginer ○Criminalist ○Informatician ○Matematician ○ Fizician ○Astronom ○Botanist ○Statistician ○Profesor de ştiinţe ○Programator de jocuri
Articol publicat de Dana.

7 noiembrie 2012

Inteligenţe multiple - Inteligenţa muzicală

               Inteligenţa muzicală:
Dacă ai inteligenţă muzicală, înseamnă că îţi place să cânţi, să asculţi muzică, citeşti note muzicale, cânţi la un instrument, îţi aminteşti melodii foarte uşor, recunoşti sunetul mai multor instrumente atunci când se aud simultan, prinzi un ritm cu uşurinţă, inventezi propriile ritmuri sau melodii.


  • Cum să-ţi îmbunătăţeşti inteligenţa muzicală:

▬Ascultă cât mai multe genuri muzicale.
▬Cântă împreună cu familia şi prietenii.
▬Experimentează jocuri muzicale singur sau în echipă.
▬Mergi la concerte live de fiecare dată când ai ocazia.
▬Implică-te în acţiuni muzicale ( Coruri, de exeplu )
▬Învaţă să citeşti notele
▬Compune un cântec
▬Înfiinţează o formaţie

  • Ce meserie se potriveşte acestui tip de inteligenţă:

○Sunetist ○Compozitor ○DJ ○Muzicolog ○Realizator de efecte acustice ○Realizator de efecte sonore pentru filme ○Vocalist ○Autor de refrenuri comerciale ○Textier ○Redactor muzical ○Cântăreţ ○Terapeut prin muzică ○Profesor de muzică ○Inginer de sunet
Articol publicat de Dana.

Fantoma din fântână.

               
                   În vara aceasta, am mers împreună cu o prietenă la bunicii săi care locuiesc în Vrancea. În faţa acelei case, oarecum rustice, se afla o fântână cu o legendă morbidă. Înainte ca bunicii fetei să se mute, acolo locuia o familia de 4 persoane, doi părinţi care aveau o fată şi un băiat. Părinţii au plecat după oile pe care le aveau pe câmp pentru a-şi procura brânză de la ciobani. Din jocul lor inocent în jurul fântânii, băiatul şi-a împins din greşeală sora în fântână. Până la apă era o adâncime de 10 metri şi s-a auzit atât de tare căzătura încât toţi vecinii au auzit şi au venit să vadă ce s-a întâmplat. Au reuşit să o scoată de acolo, însă nu în viaţă.
                  Revenind la ziua din această vară, eu m-am dus cu bunica ei la gârla din sat, iar ea a rămas singură acasă. Peste o oră sau două ne-am întors şi am găsit-o speriată de moarte, departe de casă. Luându-mă mai deoparte, mi-a povestit ce ce păţise mai devreme:
-Ce s-a întâmplat?
-Păi.. cum mă plictiseam, m-am plimbat prin curte, m-am aşezat pe fântână şi aruncam cu pietricele.
-Şi apoi ce?
-Apoi.. apoi am văzut-o. Zise ea îngrozită.
-Ce ai văzut?
-Fata.
-Ce fată?
-Cea despre care mi-a povestit bunica.. Cea care a căzut în fântână.
-Eşti sigură că nu ţi s-a părut?
-Am văzut ochii ei de un albastru neobişnuit, era albă la faţă şi se uita numai la mine. Am stat un minut să analizez, apoi am rupt poarta plecând tot mai repede de acolo.
-Sigur nu era vecina?
-Cu ochii şi acea faţă.. nu părea...
-Nu părea ce?
-Om!
                   Ajunse la casa bunicii, eram terifiate. Credeam că voia să facă o glumă, dar se pare că nu mă minţise. Nu am dormit prea bine şi nu ne-am apropiat de fântână toate cele 7 zile petrecute acolo. Data viitoare va merge la bunicii mei. Sper să nu fie nimic asemănător.
Articol publicat de Ramona.

6 noiembrie 2012

Inteligenţe multiple-Inteligenţa verbală.

                Studiile arată: A fi inteligent nu înseamnă a lua note mari la şcoală sau a avea un IQ de 100+ pentru că fiecare are propriul mod de exprimare. Există 8 feluri de inteligenţe pe care toţi le avem. Începând cu acest articol, voi prezenta în fiecare dintre următoarele câte un tip de inteligenţă.
                   Inteligenţa verbală:
Dacă ai inteligenţă verbală, înseamnă că îţi plac cuvintele, scrisul, cititul, jocurile de cuvinte sau înveţi o limbă străină foarte uşor. Eşti persuasiv, ai imaginaţie şi multe idei pe diferite teme.
  • Lucruri pe care e posibil să le faci în fiecare zi şi care folosesc acest tip de inteligenţă:
Citeşti ( Cărţi, reviste, glume, subtitrări )
scrii poezii şi/sau poveşti
▬scrii şi/sau joci mici piese de teatru
▬ţii un jurnal
▬spui poveşti sau glume
▬scrii e-mailuri sau scrisori
▬pledezi pentru cauze în care crezi
▬te uiţi la filme.
  • Dacă îţi este teamă să iei cuvântul:
▬Începe să vorbeşti mai des. Încearcă să iei cuvântul un pic mai mult în fiecare zi. Nu trebuie să faci totul deodată!
▬Nu îţi face griji despre ceea ce spun ceilalţi în timp ce vorbeşti.
▬Încearcă să respiri. Te ajută să te calmezi.
▬Vorbeşte tare, rar şi clar.
▬Crede în ceea ce spui. Primul pas e greu, după care adrenalina acţionează şi te vei simţi foarte natural.
▬Exersează în faţa cuiva.
  • Moduri amuzante de a-ţi îmbunătăţi inteligenţa verbală: 
▬Notează-ţi ideile pe măsură ce îţi vin.
▬Citeşte despre subiectele care te interesează
▬Începe să ţii un jurnal.
▬Mergi la bibliotecă.
▬Caută în dicţionar cuvintele pe care nu le cunoşti.
▬Fă liste cu unele cărţi importante
▬Joacă-te cu cuvintele.
▬Învaţă o limbă străină
  • Ce meserie se potriveşte acestei inteligenţe: 
○Avocat ○Arhivist ○Profesor de limba română ○ Realizator de indexuri ○Savant în informaţie ○Jurnalist ○Jurist ○Bibliotecar ○Regizor ○Poet ○Politician ○Orator ○Scenarist ○Autor de discursuri ○Prezentator de ştiri ○Editor de pagini web
Articol publicat de Dana.

3 noiembrie 2012

Jocul Slender man şi teens react.

               Slender man este prezentat ca un bărbat înalt, în costum, cu cravată, fără faţă şi cu abilitatea de a-şi transforma mâinile în tentacule. Semnele că această creatură este în apropiere sunt insomnie, paranoie şi pierderi de memorie, dar în special semnul specific.. un cerc tăiat. Atacă numai copiii pe care, ulterior, îi ucide. Adevărul este că pozele cu el nu sunt foarte înspăimântătoare şi nici povestea în care ucide copii. Până la urmă, toate lighioanele de pe internet fac acelaşi lucru. Mai înspăimântător este când în vezi mişcându-se. Eu, de exemplu, m-am speriat să văd că un prieten din Germania s-a îmbrăcat în Slender man.. pe IMVU. A fost total groaznic, iar el credea că va atrage fetele mulţumită tentaculelor, dar toate eram înspăimântate de aspectul lui. Revenind la Slenderman, puteţi încerca jocul pe care îl găsiţi aici, pe Slender game. Bonus, un videclip de pe YouTube cu reacţiile adolescenţilor când încearcă acest joc:
Articol publicat de Dana.

2 noiembrie 2012

Povestea Amandei Todd. Lecţie de viaţă pentru toţi.

                       Videoclipul vorbeşte de la sine.
                        Pentru că multe fete se plâng că nu sunt apreciate şi băieţii sunt cu ele doar pentru că sunt nesimţiţi şi au doar un singur interes, gândiţi-vă de 10 ori: Sunteţi demne de respect? Dacă da, înseamnă că postaţi lucruri frumoase pe FaceBook, vă îmbrăcaţi potrivit vârstei voastre, frecventaţi biblioteca, vorbiţi decent, vă purtaţi frumos şi nu folosiţi machiaj strident. Fiind vorba de polul opus, dacă pe FaceBook apăreţi mai mult dezbrăcate decât îmbrăcate, frecventaţi cluburile, urâţi literatura şi arta, vorbiţi mai urât decât un nemernic şi faceţi orice pentru a atrage atenţia, vi-o faceţi cu mâna voastră.
                       Lumea te va cataloga în funcţie de felul tău de a fi. Te va cataloga şi după haine pentru că ele spun multe şi nu mă refer pe plan superficial. Cum vrei să fii respectată dacă formele ţi se văd de departe, dacă scrisul tău este total agramat sau îi critici pe cei din jur pentru că *Vai, ce faţă are aia!*? Dacă ai ajuns să spui şi asta, fără supărare, dar te poţi numi târâtură cu diplomă şi nu mai este necesar să te plângi că nu ai prieten pentru că băieţii sunt răi şi încă ceva. Lumea nu se fereşte de tine din ciudă. Meditează.
                        Internetul este un mediu dur şi dacă te laşi manipulat, tu pierzi. După aceste rânduri scrise de o fată oarecare, cheia este la tine. Ce uşă deschizi?
Articol publicat de Dana.